Zbornik  “Žene obnavljaju sjećanja: Centar za žene žrtve rata deset godina poslije”
 
 
 
Povodom desetogodišnjice CŽŽR-a, objavljen je 2003. godine  i Zbornik tekstova “Žene obnavljaju sjećanja: Centar za žene žrtve rata deset godina poslije”.
Zbornik se sastoji iz dva dijela: reprinta Zbornika iz 1994. godine i novog, mnogo opsežnijeg dijela koji se odnosi na rad CŽŽR- a sve do 2003. godine.
 
Zbornik “Žene obnavljaju sjećanja: Centar za žene žrtve rata deset godina poslije” je kompilacija žanrovski vrlo različitih tekstova: od dokumenata o osnivanju, djelatnostima i političkim aktivnostima CŽŽR-a, do osobnih sjećanja i razmišljanja aktivistica koje su tokom deset godina radile u njemu, ili žena koje su nas, poput npr. Eve Ensler, posjećivale i surađivale s Centrom. Uz to, Zbornik sadrži i bogatu zbirku fotografija. Zbornik je tiskan dvojezično, na hrvatskom i na engleskom.
Na ovim stranicama možete pronaći neke od tih tekstova u cjelini, a neke tek u dijelovima.
 
Ukoliko želite naručiti Zbornik tekstova “Žene obnavljaju sjećanja: Centar za žene žrtve rata deset godina poslije” molimo da se e-mail porukom obratite na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s napomenom “Narudžba Zbornika” u naslovu poruke.

Predgovor novom izdanju

ŽENE OBNAVLJAJU SJEĆANJA Vesna Kesić / Predgovor novom izdanju (izvadak)

Umjesto predgovora

  PROSINAČKI DANI 1992. – početak Biljana Kašić / Umjesto predgovora (izvadak)

Priča Goge M.

  Razgovor s aktivisticom Centra, izbjeglicom iz Sarajeva, neposredno pred njen povratak u Sarajevo u srpnju, 1993. Razgovor vodile Dinka Koričić i Vesna Kesić

Pružam ruke visoko

  Dinka Koričić

U Rachelinom krevetu

  Eve Ensler (izvadak)

U službi ženskih zakona

  Rada Borić (izvatci)

PISMO NAMJERA

ženskim i mirovnim organizacijama u svijetu

Silovanje kao oružje

  ŽENSKI LOBBY ZAGREB

IZJAVA ZA GLOBALNI TRIBUNAL O KRŠENJU ŽE…

  Svjetska konferencija UN o ljudskim pravima - Lipanj, 1993. Beč, Austrija

Smijeh, suze i politika

  Dijalog – kako to rade žene